VZG Đurđevac – Dobra suradnja sa svima

U subotu 16. ožujka održana je godišnja i izborna Skupština VZ grada Đurđevca u čijem sustavu djeluju DVD-i: Đurđevac, Čepelovac, Mičetinac, Budrovac, Severovci, Sirova Katalena,  Suha Katalena kao i JVP grada Đurđevca. Na Skupštini održanoj u prostorijama JVP grada Đurđevca pored delegata društava prisutan bio je i župan Darko  Koren, gradonačelnik grada Đurđevca Slavko Gračan, predsjednik VZŽ Ivan Golubić dopredsjednik Goran Matoničkin, predsjednik Savjeta za mladež HVZ Nikola Sočev, zamjenik zapovjednika JVP grada Križevaca Ivan Pečarić, predstavnici JVP grada Đurđevca, delegacije iz VZG i VZO Bjelovara, Pitomače, Kalinovca, Ferdinandovca, Virja.

Detalj sa Skupštine u Đurđevcu

Detalj sa Skupštine u Đurđevcu

Nakon što je usvojen izvještaj o radu u proteklom četverogodišnjem mandatu prihvaćen je kao i plan rada za iduće razdoblje u kojem se među ostalim planira raditi na školovanju i edukaciji članova vatrogasnih društava, nabavci potrebite opreme za iste, sudjelovati u svim prigodnim natjecanjima, vježbama i manifestacijama, raditi na protupožarnoj zaštiti i preventivi i drugo.

Skupština je izabrala novo rukovodstvo. Za predsjednika izabran je Ivan Hadžija, potpredsjednik je Robert Bajsar, zapovjednik Matija Markešić, dozapovjednik Ivan Tomašek, tajnik Željko Turbelija, blagajnik Andrija Puhač, a članovi Predsjedništva još su: Marijan Kicivoj, Mario Čorba, Slavko Horvat, Dragutin Jozek, Tomislav Rastovski, Franjo Maričić. Predsjednik Nadzornog odbora je Milek Tomašek, a članovi Danijela Bajsar i Ivan Sobota. Slavko Gračan zahvalio se svim članicama VZG-a na četverogodišnjoj suradnji, u kojoj je učinjeno mnogo ne samo u vatrogastvu nego i u društvenom životu prigradskih mjesta. Posebno je ponosan što su u ove četiri godine neka društva kao što su Suha Katalena, Čepelovac i Mičetinac koja su bila gotovo prekinula rad, uključivanjem  mladih ljudi koji su sada ove godine preuzeli i vodstvo tih društava, ona su počela sve bolje i bolje raditi.

Ivan Golubić ovom prilikom zahvalio se županu Darku Korenu kao i županiji Koprivničko-križevačkoj na odličnoj četverogodišnjoj suradnji, te istaknuo kako se vatrogastvo cijeni i u danima krize, a najbolji primjer je da se sredstva za rad Vatrogasne zajednice županije nisu smanjivala, naprotiv uvećana su za nekoliko desetaka tisuća kuna. Darko Koren rekao je kako je zadovoljan sa suradnjom, te da su se uvijek našla najbolja rješenja kod rješavanja određenih problema.

– Uvijek sam podržao vaš prijedlog kao struke, radi unaprjeđenja Vatrogastva, nadam se da će se i ubuduće nastaviti  dobra suradnja, a novoizabranom rukovodstvu čestitam na izboru, rekao je na kraju Darko Koren.

 

Izvjestitelj VZ Koprivničko-križevačka županije

Dragutin Rendić

September 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed