VZG Križevci – Odličja zaslužnim članovima

U subotu 12. svibnja u Vatrogasnom domu Križevaca održana je 66. redovna izvještajna godišnja skupština Vatrogasne zajednice grada Križevaca. Na skupštini prisutno bilo je 49 od 55 delegata iz 33 društava koje djeluju u zajednici, najveća po broju društava i članova u Županiji. ali i u Hrvatskoj. Među gostima i uzvanicima na skupštini bili su predstavnici nekoliko Vatrogasnih zajednica susjednih Županija, općina i gradova te iz mjesta Žalac iz susjedne Slovenije. Među gostima bio je župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren sa suradnicima, gradonačelnik Križevaca Branko Hrg, njegov zamjenik Stjepan Peršin sa suradnicima, predsjednik VZ Županije Ivan Golubić sa suradnicima, direktor “Vatroprometa” iz Zagreba Nenad Radojčić i drugi.

Detalj sa rada skupštine

Pozdravne riječi prisutnima uputio je predsjednik VZG Križevaca Ivan Mužić, koji je ujedno otvorio rad skupštine i pročitao izvješće o radu u protekloj i dijelu ove godine. Nabrojio je i istaknuo brojne aktivnosti provedene u 2011, godini od sudjelovanja i organiziranja brojnih natjecanja do rada na protupožarnoj zaštiti, djelovanju na brojnim intervencijama gašenja požara, tehničkim intervencijama i djelovanja u raznim akcidentnim situacijama. Posebno je istaknuo dobru suradnju sa gradom Križevcom, Županijom, VZ Županije, lokalnom upravom u mjestima gdje djeluju društva. Izvještaj o radu kao i ostali izvještaji jednoglasno su usvojeni, kao i plan rada za ovu godinu i financijski plan. Plan rada predložio je zapovjednik Slavko Gotić. Planom osim organizacionih pitanja vezanih za rad zajednice djelovat će se posebno na preventivnoj i operativnoj djelatnosti, stručnom osposobljavanju članova, i aktivno raditi saa vatrogasnom mladeži. Organizirat će se javne vježbe, natjecanja, susreti vatrogasaca a održat će se i 4. Taktičko-tehnički zbor u suradnji sa JVP grada Križevaca. Ostvarivat će se suradnja sa svim irelevantnim čimbenicima koji sudjeluju u radu ove velike i dobro organizirane Vatrogasne zajednice.

Ivan Golubić uručuje visoko odlićje Ivanu Groševiću

Čestitke dobrom radu uputili su gosti među kojima Ivan Golubić istaknuvši dobar rad zajednice podsjetio da je prošle godine raznim obukama osposobljeno 599 vatrogasaca, a upoznao je o radu za ovu godinu u kojoj će se obilježiti nekoliko značajnih obljetnica. Nenad Radojčić u pozdravu i čestitki nije mogao doći praznih ruku i darivao prigodne darove. Branko Hrg zahvalio je vatrogascima na njihovom entuzijazmu u radu koja je garancija dobrog uspjeha. Istaknuo je da su vatrogasci pokretači aktivnosti u mjestima gdje djeluju, ali nije mogao a da ne apostrofira događanja u JVP grada Križevaca. Rekao je da će nastojati da ubuduće svaki djelatnik bude i član Dobrovoljnog vatrogasnog društva, a svaki onaj koji će neprimjerenim ponašanjem narušiti ugled križevačkih profesionalaca, snosit će drastične sankcije. Ivan Vuk u ime Županije također se pridružio čestitkama na dobrom radu i potvrdio da se i u ubuduće može računati na pomoć Županije.

Na skupštini uručena su odličja zaslužnim članovima. Vatrogasne brončane plamenice dobio je: Ivica Maronić, Darko Dragač i Krunoslav Prugović. Brončane medalje: Željko Kovačević, Franjo Kirin, Siniša Mrazović, Damir Husain i Miroslav Gegač, a medalju za posebne zasluge Ivan Grošević. Medalje je uručio Ivan Mužić i Ivan Golubić.

 

 

Izvjestitelj VZŽ Koprivničko-križevačke

Dragutin Rendić

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed