VZO Gola – Nabava vozila, uređenje društvenih prostora

Vatrogasna zajednica općine Gola u kojoj djeluje i rade DVD-i: Gotalovo, Novačka, Ždala, Otočka i Gola održala je u petak 19. travnja 20. redovnu godišnju i izbornu Skupštinu u prostoru Vatrogasnog doma Gola. Pored delegata zajednice prisutan bio je Saborski zastupnik i načelnik općine Gola Stjepan Milinković, županijski vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan sa suradnicima i drugi.

Stjepan Milinković pozdravio je prisutne uz dobre želje za budući rad

Stjepan Milinković pozdravio je prisutne uz dobre želje za budući rad

Pozdravne riječi prisutnima uputio je predsjednik Stanislav Salaj i ujedno otvorio rad Skupštine. Nakon usvajanja izvješća o radu kojeg je podnio tajnik Ivica Blažeković predložen je i usvojen bogat program rada za ovu godinu u kojem će se kapitalnim investicijama nadopuniti vozni park društava i izgraditi i urediti prostori za rad. Tako je planom predviđena nabavka novog kombi vozila za DVD Gola (nabavljeno ovih dana), kombi za DVD Otočka i Gotalovo. Uređenje prostorija DVD Gola i Ždala, te gradnja novog spremišta DVD-a Ždala vrijednog oko 150.000 kuna. Financijski plan za ovu godinu težak je oko 695.000 kuna. Na svečan način obilježit će se i 120. godina humanog rada DVD-a Ždala, nabavit će se i 20 kompleta interventnih odjela, isto toliko svečanih odora, 30 kompleta za mladež, održati školovanje i edukacija članova, obilježiti značajni datumi i drugo.

Skupština je dala razrješnicu starom i izabrala novo rukovodstvo. Za predsjednika izabran je Stanislav Salaj, potpredsjednici su Ivan Premec i Marijan Mulvaj, tajnik Ivica Blažeković, blagajnik Romeo Blažeković, zapovjednik Antun Horvat, dozapovjednici: Luka Lukčin, Sebastijan Salaj i Marijan Golubić. Predsjednik Nadzornog odbora je Franjo Sočev, a članovi: Davor Grotić, Milek Mehkek, Marko Bogadi i Krunoslav Pavešić.

Zvonimir Habijan pozdravio je i podržao napore zajednice da što bolje opremi društva, nabavku odora, ali je predložio i nabavku više radnih odijela. Podsjetio da se u što kraćem vremenskom roku polože stručni ispiti. Stjepan Milinković u svom nadahnutom obraćanju vatrogascima istaknuo je njihovu nezamjenjivu ulogu u društvu, rekao je da su oni perjanica u društvu i zahvalio im na svemu što rade i naravno kao do sada obećao podršku i pomoć od strane Općine Gola.

 

Izvjestitelj VZ Koprivničko-križevačke županije

Dragutin Rendić

September 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed