VZO Gornja Rijeka – Sa malo sredstava veliki planovi

U subotu 16. travnja u Vatrogasnom domu Dropkovca održana je 8. redovna godišnja skupština VZ općine Gornja Rijeka na kojoj je bilo prisutno 29 od 33 delegata koliko ih ima iz DVD-a: Gornja Rijeka, Dropkovec, Kolarec, Kostanjevec Riječki i Deklešanec koji djeluju u sklopu zajednice. Prisutna je bila načelnica općine Štefica Tukša sa suradnicima, županijski vatrogasni zapovjednik Valent Furmeg, predstavnici grada Križevaca VZG, kao i predstavnici susjednih Vatrogasnih zajednica.

Sa otvorenja spremišta i vatrogasne sirene

Prije početka rada skupštine svečano je otvoreno novo izgrađeno vatrogasno spremište pokraj Vatrogasnog doma i puštena u rad vatrogasna sirena. Vrijednost dosadašnjih radova na ovim objektima iznosi oko sto tisuća kuna. Pritiskom dugmeta sirenu je aktivirao Valent Furmeg. Nakon toga u dvorani Vatrogasnog doma predsjednik Dragutin Srbljinović pozdravio je prisutne i podnio je izvješće o prošlogodišnjem radu, koji je obilovao brojnim aktivnostima. Nakon njega izvješće o natjecateljskim aktivnostima i operativnom radu podnio je zapovjednik Slavko Hasanec. Plan rada predložio je također predsjednik Srbljinović. Glavni naglasci plana za ovu godinu je natjecateljska aktivnost, obilježavanje Dana Svetog Florijana Dana Hrvatskog vatrogastva, organizacija vatrogasnog natjecanja, pomoć Vatrogasnim društvima u nabavci potrebite opreme, uskladiti rad društava prema Pravilniku i Zakonu o vatrogastvu tamo gdje to nije bilo u redu, školovanje i edukacija članstva i ostalo. Financijskim planom od 75.000 kuna ove godine planira se realizirati predloženi i usvojeni plan rada. Na skupštini izabran je i novi dozapovjednik Ivica Srbljinović i novi član Nadzornog odbora Antonija Šturbeg.

Detalj sa skupštine u Dropkovcu

U radu skupštine riječ su imali gosti koji su pohvali rad, a Valent Furmeg rekao je što se trenutno radi i što se radilo u VZ županije te planovima budućeg rada u kojem posebno mjesto ima sudjelovanje vatrogasaca na Tehničko-taktičkom zboru u Križevcima krajem mjeseca svibnja. Štefica Tukša istaknula je pomoć, koju općina daje Vatrogasnim društvima i istakla da neće biti sudac u izglađivanju nesuglasica u radu pojedinih društava, a napose u stožernom društvu Gornja Rijeke gdje međuljudski odnosi narušavaju dinamiku rada. Društva moraju međusobno riješiti svoje probleme i predložiti zapovjednike, koje će ona potvrditi na njihov prijedlog. Na kraju skupštine uručena su priznanja za rad društvima ove zajednice tokom godine. Za najbolje društvo proglašen je Dropkovec, koji već treću godinu za redom dobiva priznanja zajednice, što bi mogao biti dobar primjer i drugim zajednicama, ali i VZ županije da se svake godine proglasi najbolja društva u županiji.

Izvjestitelj VZŽ Koprivničko-križevačke

Dragutin Rendić

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed