VZO i DVD Ferdinandovac – Svećano će obilježiti ulazak Hrvatske u EU

Na godišnjoj i izbornoj skupštini VZ općine Ferdinandovac i DVD-a Ferdinandovca održane u subotu 16. veljače dogovoreno je da će se ulazak Hrvatske u Europsku uniju prigodno obilježiti javnom vatrogasnom vježbom prilikom otvorenja malograničnog prijelaza sa susjednom Mađarskom na rijeci Dravi u mjestu Brodić. Ovaj projekt unesen je u plan rada VZO Ferdinandovac za ovu godinu kao i organiziranje javne vježbe u dječjem vrtiću, nabavka potrebite opreme za društva koja djeluju u sklopu Vatrogasne zajednice ove Općine, a to su Lepa Greda, Brodić i Ferdinandovac. Također planom se predviđa školovanje i edukacija članova društava. U DVD-u Ferdinandovac za ovu godinu nabavit će se potrebite opreme, održati školovanje i edukacija članova, raditi na protupožarnoj preventivi, a 26 članova obavit će liječničke preglede.

Rad skupština na kojoj je bilo prisutno oko stotinu osoba, desetak predstavnika vatrogasnih društava, udruga, mještana i gostiju među kojima je bio načelnik općine Ferdinandovac Branko Kolar, zamjenik načelnika Ivan Tabak, v.d. županijski vatrogasni zapovjednik i zapovjednik JVP Đurđevac Marijan Kicivoj, predstavnici deset vatrogasnih društava i sedam Vatrogasnih zajednica, predstavnici udruga i drugi. Skupštine    otvorio je i vodio predsjednik VZO Ferdinandovac Danijel Dugina. Izabrano je i novo rukovodstvo VZO i DVD-a Ferdinandovac. Predsjednik DVD-a Ferdinandovac je Ivan Žibreg, potpredsjednik Danijel Dugina, zapovjednica Marijana Đođ, dozapovjednik Zlatko Đođ, tajnik Matija Đođ. Predsjednik Nadzornog odbora je Mirko Zeljar, a članovi Matija Žibreg i Martina Tomašek. Za predsjednika VZO Ferdinandovac izabran je Danijel Dugina, potpredsjednik Đuro Čordašev, zapovjednica Marijana Đođ, tajnik Ivan Žibreg. Predsjednik Nadzornog odbora Franjo Fuček, a članovi Darko Vrabec i Milorad Radulović.

Voditeljstvo skupštine

Voditeljstvo skupštine

– U ponedjeljak 1. srpnja prigodnom svečanošću otvorit će se Međudržavni granični prijelaz sa susjednom Mađarskom u mjestu Brodić. Tom prilikom održati će se javna međunarodna vatrogasna vježba između vatrogasaca naše zajednice i vatrogasaca susjednog Mađarskog grada Vizvar. Zajedničkom vježbom sa mađarskim kolegama, dajemo svoj doprinos velikom povijesnom činu ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Vjerujem da će vježba biti zanimljiva prisutnima na otvorenju graničnog prijelaza, rekla nam je Marijana Đođ, koja će za obavljanje ovog značajnog događaja imati i najviše posla u svojoj Vatrogasnoj zajednici.

Gosti su čestitali društvu i zajednici na dosadašnjem radu i zaželjeli puno uspjeha u radu novim rukovodstvima.

 

Izvjestitelj VZ Koprivničko-križevačke županije

Dragutin Rendić

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed