VZŽ Koprivničko-križevačke – Vatrogasci sustav koji sve bolje funkcionira

Povodom Dana vatrogastva i Dana Svetog Florijana zaštitnika vatrogasca župna Koprivničko-križevačke županije Darko Koren sa suradnicima organizirao je u utorak 8. svibnja prijem za delegaciju Vatrogasne zajednice županije koju je predvodio predsjednik Ivan Golubić i zapovjednik Slavko Tucaković. U Prostorijama županije Darko Koren sa suradnicima dožupanom Darkom Sobotom, pročelnikom službe ureda župana Vladimirom Šadekom, referentom službe obrane i zaštite i prvim čovjeku u kontaktu sa vatrogascima Stjepanom Behinom pozdravio je delegaciju vatrogasaca i čestitao im je Dan vatrogasca.

Zajednička snimka delegacije VZ Županije sa županom Darkom Korenom i njegovim suradnicima

U prigodnom govoru Darko Koren istaknuo je veliku i nezaobilaznu ulogu vatrogasaca u životu Županije u kojoj djeluje i radi oko osam tisuća vatrogasaca u više od 140 društava. Istaknuo je da poštuje i cijeni sustav vatrogasaca koji funkcionira dobro po pitanju svih zadataka koji se postavljaju pred ovu brojnu i dobro organiziranu vatrogasnu obitelj. Istaknuo je kako vatrogasci njeguju i poštivahu svoju tradiciju koja na ovim prostorima ima tradiciju veću od jednog i pol stoljeća. Čestitao im je Dan vatrogasca i zahvalio na više nego dobroj suradnji koja će se nastaviti i ubuduće. Zahvalio se svima na dobroj suradnji posebno prvom čovjeku vatrogastva naše županije Ivanu Golubiću, a čestitao je i postavljenje novom zapovjedniku JVP Križevaca Ivanu Matosoviću.

Zahvaljujući na toplim i srdačnim riječima župana Ivan  Golubić u ime svih vatrogasaca županije upoznao je Darka Korena sa aktivnostima koje su obilježile jednogodišnje razdoblje u prošloj godini i planom rada u ovoj godini. Tako je istaknuo da će ove godine sedam društava obilježiti 120. godina rada i osnutka. Govorio je i o aktivnostima koje će se odvijati u tri Požarna područja Županije i na kraju zahvalio na podrški i razumijevanju Županije radu vatrogasaca, kojima do sada nije iz proračuna skinuta ni jedna lipa.

Slavko Tucaković u kratkim crtama upoznao je župana i njegove suradnike sa operativnim djelatnostima u minulom razdoblju kada je na području županije bilo više stotina intervencija, uglavnom tehničke prirode, a manje u gašenju požara. Posebno se zahvalio županu Darku Korenu na dobroj suradnji, a nije zaboravio istaknuti i dobru suradnju sa gradonačelnicima i načelnicima županije koji imaju razumijevanja za rad vatrogasaca i pomažu u okviru svojih mogućnosti. Upoznao je župana i sa dislokacijama u priobalju kojih će ove godine zbog štednje biti manje i biti će najvjerojatnije na novim lokacijama (otok Lastovo, Šibenika) a ukidaju se u Prevlaci, Vodicama, Valbadone i otoku Pagu.

Prisutnima obratio se i Stjepan Behin glavni koordinator između Županije i vatrogasaca naglasivši dobru suradnju, što je potvrdio i dožupan Darko Sobota čestitajući vatrogascima njihov Dan i blagdan Svetog Florijana.

 

Izvjestitelj VZŽ Koprivničko-križevačke

Dragutin Rendić

July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed