VZŽ Koprivničko-križevačke – Vatrogastvo je temelj za razvoj društva

U četvrtak 24. svibnja u Vatrogasnom domu DVD-a Križevci održana je redovna izvještajna godišnja skupština Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije. Pored delegata prisutni na skupštini bili su gosti među kojima župan Darko Koren sa suradnicima, zamjenik gradonačelnika Križevaca Stjepan Peršin, predstavnik HVZ-a Zvonko Biškup, predsjednik Savjeta za mladež HVZ-a Nikola Sočev, direktor “Vatroprometa” Zagreb Nenad Radojčić, delegacija susjednih Vatrogasnih zajednica županije i drugi. U ime domaćina prisutne pozdravio je i u kratkim crtama upoznao sa gradom Križevci Stjepan Peršin, a pozdrave i ugodan boravak zaželio im je i predsjednik DVD-a Križevci Ivan Matosović.

Ivan Golubić podnosi izvješće o radu u prošloj godini

Skupštinu je otvorio i prisutnim poželio dobrodošlicu predsjednik VZ Županije Ivan Golubić. On je u opširnoj prezentaciji podnio izvješće o bogatom i raznovrsnom radu zajednice u svim aspektima djelovanja, a Josip Krček dao je izvješće o financijskom planu i poslovanju zajednice u prošloj godini. Istaknuo je među ostalim i više nego dobru suradnju sa županijom i njezinim tijelima kao i sa općinama i gradovima gdje djeluje velika vatrogasna obitelj. Istaknuo je da se tokom prošle godine školovalo i stručno osposobilo 599 vatrogasaca. Nije zaboravio kazati i pohvaliti dobru zastupljenost u medijima. Svi izvještaji jednoglasno su prihvaćeni. Slavko Tucaković v.d. županijskog zapovjednika podnio je plan i program rada koji se temelji na brojnim aktivnostima od kojih su neke već u toku. Upoznao je prisutne sa operativnim i preventivnim aktivnostima za ovu godinu, natjecanjima, javnim vježbama i susretima vatrogasaca. Školovanje i edukacija i rad sa mladima jedna je od osnova budućeg plana rada.

Plan rada za 2012. godinu podnio je Slavko Tucaković

Ove godine bit će i više značajnih obilježavanja obljetnica društava koje djeluju i rade više od jednog stoljeća. Na dislokaciju u priobalje ove godine ići će se na Veliki i Mali Brijun, Šibenik i otok Lastovo. Na skupštini usvojena je odluka o razrješenju dužnosti dosadašnjeg v.d. zapovjednika županije Valenta Furmega, a prihvaćena je odluka da do kraja mandata novi zapovjednik je Slavko Tucaković. Također prihvaćena je odluka i o izmjeni Statuta zajednice u kojem je najznačajnije u Članku 41. među ostalim se predlaže: županijski zapovjednik je  v.d. a može biti i zaposlenik VZŽ, dok zamjenici tu dužnost obavljaju volonterski. Također u Članku 42. govori se o zapovjedniku i njegovim obavezama. Ova izmjena Statuta VZŽ jednoglasno je prihvaćena.

Nenad Radojčić uručio je prigodan poklon Darku Korenu

Sudjelujući u radu gosti skupštine imali su samo riječi pohvale za dobar i učinkovit rad. Darko Koren istaknuo je bitnu i dobru povezanost između Županije i VZ Županije, koja je temelj u doprinosu razvoja društva gledano sa sociološkog aspekta. Zvonko Biškup prenio je pozdrave u ime HVZ-a načelnika i predsjednika te pohvalio i zahvalio na radu VZ Koprivničko-križevačke županije koja se nalazi u samom vrhu Hrvatskih zajednica sa svojim radom i djelovanjem. Nenad Radojčić uvijek rado viđen gost na brojnim skupštinama i ostalim manifestacijama naše županije i ovog puta nije došao praznih ruku. Prigodnim poklonom iznenadio je župana Darka Korena.

 

Izvjestitelj VZŽ Koprivničko-križevačke

Dragutin Rendić

May 2021
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Podravina
May 6, 2021, 6:04 am
Cloudy
Cloudy
8°C
real feel: 6°C
current pressure: 1020 mb
humidity: 86%
wind speed: 2 m/s S
sunrise: 5:32 am
sunset: 8:08 pm
Forecast May 6, 2021
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
17°C
wind speed: 2 m/s NE
Forecast May 7, 2021
day
Partly sunny with showers
Partly sunny with showers
16°C
wind speed: 2 m/s NW
Forecast May 8, 2021
day
Partly sunny
Partly sunny
16°C
wind speed: 1 m/s E
Forecast May 9, 2021
day
Sunny
Sunny
22°C
wind speed: 2 m/s SE
Forecast May 10, 2021
day
Partly sunny
Partly sunny
26°C
wind speed: 3 m/s SW
Forecast May 11, 2021
day
Sunny
Sunny
27°C
wind speed: 2 m/s SSW
Forecast May 12, 2021
day
Partly sunny with showers
Partly sunny with showers
21°C
wind speed: 2 m/s WNW
Forecast May 13, 2021
day
Partly sunny
Partly sunny
21°C
wind speed: 3 m/s SW
Forecast May 14, 2021
day
Partly sunny with showers
Partly sunny with showers
21°C
wind speed: 1 m/s SSW