VZŽ Koprivničko-križevačke – Vatrogastvo je temelj za razvoj društva

U četvrtak 24. svibnja u Vatrogasnom domu DVD-a Križevci održana je redovna izvještajna godišnja skupština Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije. Pored delegata prisutni na skupštini bili su gosti među kojima župan Darko Koren sa suradnicima, zamjenik gradonačelnika Križevaca Stjepan Peršin, predstavnik HVZ-a Zvonko Biškup, predsjednik Savjeta za mladež HVZ-a Nikola Sočev, direktor “Vatroprometa” Zagreb Nenad Radojčić, delegacija susjednih Vatrogasnih zajednica županije i drugi. U ime domaćina prisutne pozdravio je i u kratkim crtama upoznao sa gradom Križevci Stjepan Peršin, a pozdrave i ugodan boravak zaželio im je i predsjednik DVD-a Križevci Ivan Matosović.

Ivan Golubić podnosi izvješće o radu u prošloj godini

Skupštinu je otvorio i prisutnim poželio dobrodošlicu predsjednik VZ Županije Ivan Golubić. On je u opširnoj prezentaciji podnio izvješće o bogatom i raznovrsnom radu zajednice u svim aspektima djelovanja, a Josip Krček dao je izvješće o financijskom planu i poslovanju zajednice u prošloj godini. Istaknuo je među ostalim i više nego dobru suradnju sa županijom i njezinim tijelima kao i sa općinama i gradovima gdje djeluje velika vatrogasna obitelj. Istaknuo je da se tokom prošle godine školovalo i stručno osposobilo 599 vatrogasaca. Nije zaboravio kazati i pohvaliti dobru zastupljenost u medijima. Svi izvještaji jednoglasno su prihvaćeni. Slavko Tucaković v.d. županijskog zapovjednika podnio je plan i program rada koji se temelji na brojnim aktivnostima od kojih su neke već u toku. Upoznao je prisutne sa operativnim i preventivnim aktivnostima za ovu godinu, natjecanjima, javnim vježbama i susretima vatrogasaca. Školovanje i edukacija i rad sa mladima jedna je od osnova budućeg plana rada.

Plan rada za 2012. godinu podnio je Slavko Tucaković

Ove godine bit će i više značajnih obilježavanja obljetnica društava koje djeluju i rade više od jednog stoljeća. Na dislokaciju u priobalje ove godine ići će se na Veliki i Mali Brijun, Šibenik i otok Lastovo. Na skupštini usvojena je odluka o razrješenju dužnosti dosadašnjeg v.d. zapovjednika županije Valenta Furmega, a prihvaćena je odluka da do kraja mandata novi zapovjednik je Slavko Tucaković. Također prihvaćena je odluka i o izmjeni Statuta zajednice u kojem je najznačajnije u Članku 41. među ostalim se predlaže: županijski zapovjednik je  v.d. a može biti i zaposlenik VZŽ, dok zamjenici tu dužnost obavljaju volonterski. Također u Članku 42. govori se o zapovjedniku i njegovim obavezama. Ova izmjena Statuta VZŽ jednoglasno je prihvaćena.

Nenad Radojčić uručio je prigodan poklon Darku Korenu

Sudjelujući u radu gosti skupštine imali su samo riječi pohvale za dobar i učinkovit rad. Darko Koren istaknuo je bitnu i dobru povezanost između Županije i VZ Županije, koja je temelj u doprinosu razvoja društva gledano sa sociološkog aspekta. Zvonko Biškup prenio je pozdrave u ime HVZ-a načelnika i predsjednika te pohvalio i zahvalio na radu VZ Koprivničko-križevačke županije koja se nalazi u samom vrhu Hrvatskih zajednica sa svojim radom i djelovanjem. Nenad Radojčić uvijek rado viđen gost na brojnim skupštinama i ostalim manifestacijama naše županije i ovog puta nije došao praznih ruku. Prigodnim poklonom iznenadio je župana Darka Korena.

 

Izvjestitelj VZŽ Koprivničko-križevačke

Dragutin Rendić

February 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Podravina
February 5, 2023, 9:42 pm
Clear
Clear
-2°C
real feel: -7°C
current pressure: 1040 mb
humidity: 69%
wind speed: 3 m/s N
sunrise: 7:11 am
sunset: 5:03 pm
Forecast February 5, 2023
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
2°C
wind speed: 4 m/s NNE
Forecast February 6, 2023
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
1°C
wind speed: 2 m/s N
Forecast February 7, 2023
day
Mostly sunny
Mostly sunny
2°C
wind speed: 1 m/s N
Forecast February 8, 2023
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
3°C
wind speed: 3 m/s NE
Forecast February 9, 2023
day
Sunny
Sunny
4°C
wind speed: 1 m/s ENE
Forecast February 10, 2023
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
4°C
wind speed: 1 m/s ENE
Forecast February 11, 2023
day
Sunny
Sunny
4°C
wind speed: 0 m/s SSW
Forecast February 12, 2023
day
Sunny
Sunny
6°C
wind speed: 1 m/s SW
Forecast February 13, 2023
day
Sunny
Sunny
7°C
wind speed: 1 m/s SSE