Dobrovoljni vatrogasci DVD-a Reka pobratimili se s kolegama iz DVD-a Domaji

Dobrovoljno vatrogasno društvo Reka u subotu je održalo svoju 69. godišnju skupštinu. Bila je to prilika da se rezimira minula godina i predstave planovi za ovu godinu, a svečano je potpisana i Povelja o bratimljenju između DVD-a Reka i DVD-a Domaji.

Alen Radić, predsjednik DVD-a Domaji, kazao je kako je ova povelja rezultat dobre suradnje i rada više generacija, a naglasio je kako u posljednjih desetak godina ova dva dobrovljna društva zajedno rade i druže se, posebice s mladim članovima.

Zapovjednik Darko Lončarek izvjestio je okupljene o lanjskim aktivnostima te planu rada za 2020. godinu.

– Lani smo imali četiri požarne intervencije, i to požar vozila, dva požara otvorenog prostora i jedan požar gospodarskog objekta. Radili smo na uređenju spremišta, osposobljavali naše članove te se pripremali i odlazili na natjecanja. Naša muška A ekipa i ekipa ženske djece nastupile su na županijskim natjecanjima, a na velikoj vježbi požarnog područja Koprivnica ‘Podravina 2019.’ u Legradu sudjelovali smo s tri vatrogasca. Desetero naših članova završilo je osposobljavanje za zvanje vatrogasca prve klase, a nekoliko članova prošlo je obuku za gašenje šumskih požara s helikoptera. Dobili smo i vrijednu opremu koju nam je nabavila Vatrogasna zajednica grada Koprivnice i Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik RH – kazao je zapovjednik Lončarek te dodao kako su rečki vatrogasci sudjelovali u svim događanjima u mjestu, zajedno s ostalim udrugama. I ove godine nastavit će s edukacijama i osposobljavanjem članova te uređenjem podrumskog spremišta, a nastupat će i na raznim vatrogasnim natjecanjima.

Na skupštini su gostovali i vatrogasci iz DVD-a Fažana s kojima rečki vatrogasci također imaju prijateljske odnose. Hrvoje Blažeković, zapovjednik VZG-a Koprivnica pohvalio je rad DVD-a Reka te naglasio kako su dobrovljni vatrogasci u svim mjestima izuzetno važni ne samo u slučaju intervencija nego i na području podizanja društvenog života i kulture na jedan novi nivo. Ivan Golubić, predsjednik VZG-a Koprivnica, istaknuo je važnost rada s djecom i mladeži te DVD-u Reka poželio uspješnu godinu i ostvarnje najavljenih planova. Gradonačelnik Mišel Jakšić također je čestitao domaćinima na dobrom radu te najavio ulaganje u sve DVD-e sklopu gradske Vatrogasne zajednice.

Tekst i fotografije: Sonja Markić, izvjestiteljica VZG Koprivnica

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed