DVD Đurđevac – Obilježena 90. godišnjica puhačkog orkestra

U sklopu DVD-a Đurđevac niz godina djeluje i uspješno radi Puhački orkestar, koji je ovih dana svečano obilježio 90. godina rada. Tom prilikom održan je svečani koncert u sportskoj dvorani Strukovne škole u Đurđevcu, koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Poslije je u prostorijama novog Vatrogasnog doma u Đurđevcu održana svečana sjednica.

Sa nastupa u sportskoj dvorani Strukovne škole u Đurđevcu

U 90. godina rada Orkestar je doživio mnogo uspona i padova, preživio je godine ratova, neimaština i kriza, ali i zanosa i procvata. Bez obzira na sve poteškoće koje su se javljale, Orkestar nije posustao svojim nastupima oduševljavao je publiku gdje god je nastupao. Ono što je godinama održavalo članove na okupu je ljubav prema glazbi i neumorno zalaganje generacija, koje su sudjelovale i još uvijek sudjeluju u radu Orkestra. U dugom periodu rada orkestar je ostvario brojne zapažene rezultate te je za svoj rad primio brojna priznanja. Danas orkestar broji 40 stalnih članova koji se redovito okupljaju na probama i sudjeluju na raznim događanjima i manifestacijama, kako na području grada Đurđevca, tako i diljem Lijepe Naše. S ciljem očuvanja tradicije muziciranja, Orkestar svake godine organizira audiciju za prijem novih članova u glazbenu poduku orkestra. Danas glazbena poduka broji 12 članova, a vodi ih dirigent puhačkog orkestra  Božidar Škurdija i pod njegovom dirigentskom palicom Puhački orkestar uspješno djeluje i radi. Važno je naglasiti da djeca koja pohađaju glazbenu poduku glazbeno znanje stječu besplatno.

Da bi se nastavio kvalitetan rad Orkestra potrebno je obnoviti i fond instrumenata. Da potpora lokalne zajednice nije izostala pokazala je donacija od strane grada Đurđevca, zahvaljujući razumijevanju i osobnom zalaganju gradonačelnika Slavka Gračana, dogradonačelnice Marijane Markešić, te predsjednik VZG Đurđevca Roberta Bajsara, koji su Puhačkom orkestru povodom obljetnice poklonili vrijedan instrument. Velika potpora u radu orkestra je i DVD Đurđevac, a orkestar je jedna od najaktivnijih sekcija DVD-a. Svečana sjednica bila je prilika da se slavljenicima upute čestitke uz želju da se njihov rad nastavi i postižu uspjesi, kojima se ponose ne samo članovi DVD-a, već svekoliko pučanstvo Đurđevca i Đurđevačke Podravine.

 

Izvjestitelj VZ Koprivničko-križevačke županije

Dragutin Rendić

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed