DVD Jagnjedovec – Svi za jednoga, jedan za sve

Prije 78 godina u malom danas koprivničkom prigradskom naselju osnovano je Dobrovoljno vatrogasno društvo, koje do današnjih dana jedan je od glavnih nosioca svih događanja u ovom lijepom mjestu na obroncima Bilogore. Utkano u povijest  Jagnjedovca koji danas ima 340 stanovnika koji žive u 117 domaćinstava, a svaki treći član je DVD-a! Društvo danas ima 106 članova od toga četrdeset posto je mlađih od trideset godina. U njemu djeluje 18 ispitanih vatrogasaca, sedam vatrogasaca 1. klase, deset dočasnika, tri dočasnika prve klase i osam časnike. Predsjednik društva je Renato Patrčević, potpredsjednik je Vladimir Popijač, tajnik Dragana Grobenski, blagajnik Mihael Babić, članovi: Dragutin Grobenski, Zdravko Gregurek i Jelena Đenadija. Glavni i odgovorni operativac i zapovjednik je Antonio Popijač, njegov zamjenik je Tomislav Gregurek, a članovi zapovjedništva su: Siniša Sedlanić, Jasenko Đenadija, Nedjeljko Đenadija i Stjepan Grobenski. Predsjednik Nadzornog odbora je Zdravko Cvelber, a članovi Stjepan Patrčević i Željko Gačan.

Na snimci ispred spremišta i Vatrogasnog doma s lijeva na desno: Siniša Sedlanić, Vladimir Popijač, Tomislav Greger, Stjepan Gadanec, Antonio Popijač, Renato Patrčević Jasenko i Nedjeljko Đenadija

Ovo društvo svrstava se među najboljih deset društava VZ grada Koprivnice, ali i među najboljima po radu i aktivnosti na našoj županiji. Ne bez razloga. Operativni rad društva temelji se na brojnim protupožarnim aktivnostima, a svakako da među značajnim ističe se godišnje aktivnosti na protupožarnoj zaštiti INI-nih plinskih i naftnih polja iznad Jagnjedovca, gdje se svake godine održavaju vježbe u kojima pored protupožarne zaštite INE sudjeluje DVD-a Jagnjedovec, DVD Legrad i JVP grada Koprivnice. Kao jedno od rijetkih društva koje je i dohodovno posluje i koje jedino na području grada osim DVD-a Koprivnice ima vlastiti Vatrogasni dom o kojem vodi posebnu brigu. Za svoj rad na poljima Ine Naftaplin Pogon Koprivnica dobivaju novčana sredstva, a svake godine ponovno potpisuju novi ugovor. Sredstva dobivena ovim radom dobro su uložena, kako za nabavku potrebite opreme tako i za druge aktivnosti bez kojih društvo ne bi moglo kvalitetno raditi. Danas imaju, manje dobro opremljeno navalno vozilo, 18 kompleta zaštitne opreme, nove cjevine i drugo. Starija oprema se donira društvima kojima to nedostaje.

Renato Patrčević, predsjednik

– Suradnja sa ostalim društvima je dobra a posebno sa DVD-om Gotalovo i Jalžabet iz susjedne Varaždinske županije. Istaknuo bi više nego dobru suradnju s gradom Koprivnicom i gradonačelnikom Zvonimirom Mršićem, kao i sa zapovjednikom JVP Koprivnica Slavkom Tucakovićem i naravno sa predsjednikom naše zajednice i županijske Ivanom Golubićem. Također više nego dobra suradnja je sa društvima u mjestu, a posebno sa aktivom žena. Radili smo dosta na uređenju našeg Doma i spremišta, ali tu još ima posla kojeg treba napraviti, istaknuo je Renato Patrčević.

– Ove godine imali smo ukupno 12 intervencija od toga šest požara otvorenog prostora, dimnjaka i pet tehničkih intervencija. Bilježimo i značajne rezultate u natjecanju. Imamo ukupno pet natjecateljskih ekipa. Ekipu muške djece od 6 do 12 godina, muške mladeži od 12 do 16 godina, te mušku “A” i “B” ekipu kao i žensku “A” ekipu. Naše četiri ekipe sudjelovale su na županijskom natjecanju u Virju, a ekipa muške mladeži imala je najbolji rezultat i natjecat će se na državnom natjecanju iduće godine u Zadru. Želim još naglasiti naši vatrogasci niz godina sudjeluju u protupožarnoj zaštiti na Priobalju tokom turističke sezone ali onda kada se traže dodatne snage u iznenadnim i velikim požarima, ponosno ističe Antonio Popijač.

Antonio Popijač, zapovjednik

Plan ovog društva, koje se ističe dobrim homogenim radom je daljnji rad na edukaciji i školovanju članstva, rad sa natjecateljskim ekipa, nastavak dobre i uspješne suradnje sa dosadašnjim značajnim, a jedan od značajnijih planova je izgradnja novog vatrogasnog spremišta veličine 10 puta 12 metara u kojem bi bilo mjesto za dva vatrogasna vozila i kompletnu opremu. Financijska konstrukcija djelom je zatvorena, a očekuju da dobiju pomoć grada Koprivnice kao i od VZ grada Koprivnice, vjerujemo da će to i dobiti jer društvo vrijednih dobrovoljnih vatrogasaca kao što su Jagnjedovčani to i zaslužuju.

 

Izvjestitelj VZŽ Koprivničko-križevačke

Dragutin Rendić

September 2021
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Podravina
September 24, 2021, 9:02 am
Sunny
Sunny
10°C
real feel: 10°C
current pressure: 1020 mb
humidity: 90%
wind speed: 2 m/s SSW
sunrise: 6:42 am
sunset: 6:46 pm
Forecast September 24, 2021
day
Mostly sunny
Mostly sunny
25°C
wind speed: 1 m/s WSW
Forecast September 25, 2021
day
Sunny
Sunny
25°C
wind speed: 2 m/s SSW
Forecast September 26, 2021
day
Mostly sunny
Mostly sunny
27°C
wind speed: 2 m/s SSW
Forecast September 27, 2021
day
Partly sunny with thundershowers
Partly sunny with thundershowers
22°C
wind speed: 2 m/s N
Forecast September 28, 2021
day
Mostly cloudy with thundershowers
Mostly cloudy with thundershowers
24°C
wind speed: 3 m/s N
Forecast September 29, 2021
day
Thunderstorms
Thunderstorms
21°C
wind speed: 2 m/s NE
Forecast September 30, 2021
day
Showers
Showers
18°C
wind speed: 1 m/s ENE
Forecast October 1, 2021
day
Showers
Showers
19°C
wind speed: 1 m/s SW
Forecast October 2, 2021
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
18°C
wind speed: 2 m/s NW