DVD Reka – 60 godina humanog rada

Prigodnom manifestacijom vatrogasci DVD-a Reka obilježili su u subotu 14. travnja 60. godina humanog rada i djelovanja pod pokroviteljstvom grada Koprivnice, a održali su i redovnu godišnju skupštinu. Svečanost je započela formiranjem ešalona vatrogasaca DVD-a Reka i predstavnika 14 društava i gostiju koji su prošli dijelom Reke do vatrogasnog spremišta ispred kojeg se nalazi mala kapelica sa kipom Svetog Florijana umjetnički rad Dragutina Ciglara. Velečasni Dominik Vukalović blagoslovio je kapelicu Svetog Florijana i novi barjak nabavljen donacijom grada Koprivnice, mještana ovog prigradskog koprivničkog naselja, donatora i vatrogasaca Reke.

Blagoslov kapelice Svetog Florijana i novog barjaka DVD-a Reka

U dvorani Društvenog doma održana je svečana sjednica. Prije početka rada pozdravne riječi uputio je predsjednik društva Stjepan Jagarinec. Među prisutnim vatrogascima bili su i gosti predstavnici udruga ovog mjesta, Ivan Kramarić, predstavnik grada Koprivnice i obnašateljice dužnosti gradonačelnika, zamjenice gradonačelnika Vesne Želježnjak, predsjednik VZ Županije Ivan Golubić, zapovjednik Slavko Tucaković sa suradnicima, a bio je prisutan jedini živući osnivač društva 80. godišnji Stjepan Sabolović.

Detalj sa rada svečane sjednice

Stjepan Jagarinec otvorio je rad svečane sjednice pročitavši prigodni referat o bogatom i raznovrsnom radu društva, koje je neizostavni dio povijesti ovog mjesta unazad šezdeset i više godina, društva čiji su članovi bezbroj puta svojim humanim radom pomogli svojim sumještanima u raznim nevoljama. Zahvalio je svima koji su na bilo koji način pomogli društvu u njegovom radu i prosperitetu, a najzaslužnijima uručili su plakete DVD-a Reka. Izvještaj o radu u protekloj godini podnio je zapovjednik društva Stjepan Futač u kojem se ističe rad sa natjecateljskim ekipama, sudjelovanje na natjecanjima, školovanje članova, protupožarna preventiva i drugo. Planom se predviđa nabavka opreme i odora, organiziranje natjecanja, obilježavanje značajnih datuma, uređenje spremišta i drugo. Financijski plan za ovu godinu iznosi 43.000 kuna. Izvještaj i planovi rada i financijski plan jednoglasno su prihvaćeni kao i izmjene novog Statuta društva.

Slavko Tucaković uručuje Spomenicu Stjepanu Jagarincu

Za svoj dugogodišnju vjernost društvu uručene su i spomenice i odlikovanja Vatrogasni veteran. Za deset godina Spomenice je dobilo 14 članova, za 20 godina sedam članova, a uručio im je Slavko Tucaković. Spomenicu za 30 godina dobio je Zdravko Lončarek, a za 40 godina Željko Jušić. Odlikovanja HVZ Vatrogasni veteran dobio je: Berislav Žumbar, Stjepan Sabolović, Martin Malogorski, Đuro Vizir, Stjepan Treščec i Milan Manojlović, a predao im je Ivan Golubić.

Ivan Golubić predaje odlikovanje Vatrogasni veteran jednom od osnivača društva Stjepanu Saboloviću

Ivan Kramarić uputio je u ime grada i Vesne Želježnjak čestitku u kojoj se među ostalim čestita njihova obljetnica, a sa željom da se kod svih građana podiže vatrogasne kultura, kako radi prevencije, tako i radi organiziranog suprotstavljanja vatrenoj stihiji i ostalim nepogodama. Grad Koprivnica će i nadalje značajno ulagati u vatrogasnu djelatnost stvarajući sve bolje uvjete za rad vatrogasaca stoji u čestitki. Čestitke uputio je i Ivan Golubić zaželjevši društvu i ubuduće uspješan rad, a riječima čestitke i dobrim željama pridružio se i Slavko Tucaković, predsjednik DVD-a Gotalovo Ivan Premec i drugi. Kako je osnovano društvo i o njegovim počecima govorio je Stjepan Sabolović.

 

Izvjestitelj VZŽ Koprivničko-križevačke

Dragutin Rendić

July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed